Осінь - найкраща пора для теплих салатів. Наприклад, зі смаженими баклажанами. Вони відмінно поєднуються за смаком і текстурою з шматочками стиглих томатів, листям свіжого шпинату і соковитим апельсином. Особливу увагу радимо звернути на соус з меду і бальзамічного крему. Він просто та швидко готується і відмінно підходить до будь-якого зеленого салату.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 30 г свіжого шпинату
- 50 г апельсина
- 130 г помідорів
- 200 г баклажана
- 20 г картопляного крохмалю
- 30 г рослинної олії
- сіль і перець
ДЛЯ СОУСУ:
- 80 г бальзамічного крему
- 5 г фрешу лимона
- 10 г квіткового меду
- 5 г імбирного фрешу
РЕЦЕПТ
Для соусу: змішуємо всі інгредієнти.
Очищаємо від шкірки баклажан, паніруємо в картопляному крохмалі і обсмажуємо на олії до хрусткої скоринки.
Беремо свіжий листовий шпинат, змішуємо з помідорами, нарізаними дольками, додаємо апельсин, сіль і перець за смаком. Заправляємо медово-бальзамічним соусом.
Викладаємо на тарілку салат, зверху смажені баклажани.
•
•