Автор: MILLION
15 Сен. 2019

Як навчитися готувати корисну їжу?

Щороку мільйони людей намагаються «схуднути до літа/Нового року/Дня народження», забороняючи собі цілі категорії продуктів, знижуючи кількість калорій до мінімуму та роблячи порції крихітними. І, звичайно, зриваються. Вся справа в тому, що правильне харчування - це не нескінченні обмеження на пару місяців, а розумний підхід до своєї їжі, якого варто дотримуватися все життя. Звучить страшно? Насправді, все просто і дуже смачно! Не потрібно чекати понеділка і збиратися з силами: почати готувати і харчуватися правильно допоможуть кілька простих кроків.

View this post on Instagram

Here are 6 of the 30 recipes included in The Meal Prep Manual - 60 Minute Meals digital cookbook at mealprepmanual.com. These meals were designed to be cooked and plated in under an hour. Some are quicker than others but they can all be completed within an hour as long as you are not completely terrible in the kitchen @themealprepmanual Chicken Parmesan with Zoodles Pesto Chicken Sweet Potato Turkey Skillet Sriracha Chicken Baked Peach Oatmeal Turkey Sloppy Joe Bowls with Jalapeño Cheddar Potatoes www.mealprepmanual.com #vegetablesareforlosers #mealprep #mealprepsunday #mealprepideas #mealplan #mealprepdaily #mealprepmonday #mealprepping #mealpreps #mealprepmadeeasy #mealplan #mealdiary #mealinspo #fitspo #fitness #crossfit #healthyfood #healthyeating #healthyrecipes #mealpreprecipes #mealpreplife #nutrition #exercise #mealprepmanual #fitlife #fitnessmotivation

A post shared by Josh Cortis (@themealprepmanual) on

Використовуйте трави, спеції і соуси

Багатьом здається, що здорова їжа - це прісна їжа, а щоб приготувати цікаве нове блюдо, доведеться витратити години після роботи / навчання. Все простіше: вирушайте на ринок і купіть самих різних спецій, трав і соусів. Тепер навіть курку з гречкою можна щодня готувати по-різному. Експериментуйте, пробуйте різні смаки і поєднання. Любите гостре? Замовте на iHerb соус шрірача (там же, до речі, є ще маса цікавих соусів - читайте відгуки, не помилитеся). Перш ніж відправити курку в духовку, можна обмазати її діжонськой гірчицею або замаринувати в меду.

https://www.instagram.com/p/B2FXYTtp_Hz/?utm_source=ig_web_copy_link

Пробуйте різні гарніри

Гарніри - це не тільки рис і гречка. У будь-якому бакалійному відділі знайдеться ще десяток інших круп: кіноа, нут, кускус, дикий рис, булгур. У всі ці крупи можна додати дрібно нарізані свіжі овочі, сушені гриби або спеції. Крім того, можна робити салати, наприклад, з руколи, сиру і горішків, відварювати брокколі і цвітну капусту, смажити овочі на грилі. Нескінченно міксуючи різні інгредієнти, ви отримаєте дуже багато варіантів гарнірів.

https://www.instagram.com/p/B2E7kQSoUk-/?utm_source=ig_web_copy_link

Замініть шкідливі солодощі на корисні

Використовуйте в випічці мед замість цукру, цельнозерновую борошно замість звичайного. І прикрашайте все гірким шоколадом (а краще фруктами і ягодами). Але це в разі, якщо ви любите пекти. А якщо просто любите солодке, знайти нешкідливі солодощі (фруктовий мармелад, цукерки без цукру, урбечі і пасти, смузі і десерти в баночках) зараз дуже просто. Ще можна наробити батончиків з граноли (змішайте стакан вівсяних пластівців з яєчним білком, додайте 2 столові ложки оливкової олії, жменю подрібнених горіхів, корицю і мед, сформуйте батончики і запікайте 10 хвилин), запастися сухофруктами і корисними чіпсами (наприклад, з кокоса) і пити чай з ними.

https://www.instagram.com/p/B11dG12Jv2Q/?utm_source=ig_web_copy_link

Купіть хорошу сковорідку

Це правда дуже важливо. Дієтологи не схвалюють смажену їжу через вміст в ній нагрітого масла. Завдяки гарному антипригарному покриттю ви зможете взагалі від нього відмовитися (або використовувати пару крапель замість кількох ложок). Ідеальний варіант - сковорода-гриль з рельєфним дном, продукти на ній практично не торкаються дна, а жир і масло стікає в жолобки. Так що повністю виключати смажене не обов'язково, просто вибирайте правильну сковорідку.

https://www.instagram.com/p/B2E7515lWUx/?utm_source=ig_web_copy_link

Звертайте увагу на вміст жиру в молочній продукції

Знежирені йогурт, сир, молоко, сметану, легкий сир зі зниженим вмістом жирів зараз можна знайти практично в будь-якому супермаркеті.

Вибирайте правильну заправку для салатів

Правильна заправка зробить самостійною стравою навіть прості листя салату. Просто експериментуйте і надихайтеся різними кухнями. Можливі поєднання:

-  оливкова олія + італійські трави + сік лимона або лайма + ложка меду + часник;

- дижонская гірчиця + бальзамічний оцет + м'ята;

 

- грецький йогурт + мед;

 

- бальзамічний оцет + мед + лимонний сік + ягоди чорниці / смородини

 

- перемелені в блендері листя базиліка, горішки, оливкова олія, часник, лимонний сік.

 

Відмовтеся від майонезу: від нього дуже легко відвикнути, вже через пару тижнів салати з ним будуть здаватися жирними, солоними і несмачними.

Плануйте список страв і закуповувати на тиждень вперед

Складіть список продуктів на тиждень: виберіть основні страви (наприклад, курка, яловичина, сир тофу, риба або морепродукти) і гарніри (салат і рукола, різні овочі, крупи), додайте до цього фрукти, корисні солодощі, сніданки і перекушування. Якщо холодильник буде забитий їжею, спокуса замовити піцу буде набагато менше. Тому що посмажити тофу, згасити овочі або запекти курку набагато швидше! До того ж, коли ми заходимо в супермаркет після роботи, в кошику обов'язково виявляються які-небудь некорисні дрібниці на зразок шоколадки або чіпсів.

Рекомендуем почитать

7 найкрасивіших бібліотек світу

ТОП идеи бизнеса с офлайна в онлайн

Вишивка майстра Walker Boyes