Автор: MILLION
15 Сен. 2019

Як навчитися готувати корисну їжу?

Щороку мільйони людей намагаються «схуднути до літа/Нового року/Дня народження», забороняючи собі цілі категорії продуктів, знижуючи кількість калорій до мінімуму та роблячи порції крихітними. І, звичайно, зриваються. Вся справа в тому, що правильне харчування - це не нескінченні обмеження на пару місяців, а розумний підхід до своєї їжі, якого варто дотримуватися все життя. Звучить страшно? Насправді, все просто і дуже смачно! Не потрібно чекати понеділка і збиратися з силами: почати готувати і харчуватися правильно допоможуть кілька простих кроків.

View this post on Instagram

Here are 6 of the 30 recipes included in The Meal Prep Manual - 60 Minute Meals digital cookbook at mealprepmanual.com. These meals were designed to be cooked and plated in under an hour. Some are quicker than others but they can all be completed within an hour as long as you are not completely terrible in the kitchen @themealprepmanual Chicken Parmesan with Zoodles Pesto Chicken Sweet Potato Turkey Skillet Sriracha Chicken Baked Peach Oatmeal Turkey Sloppy Joe Bowls with Jalapeño Cheddar Potatoes www.mealprepmanual.com #vegetablesareforlosers #mealprep #mealprepsunday #mealprepideas #mealplan #mealprepdaily #mealprepmonday #mealprepping #mealpreps #mealprepmadeeasy #mealplan #mealdiary #mealinspo #fitspo #fitness #crossfit #healthyfood #healthyeating #healthyrecipes #mealpreprecipes #mealpreplife #nutrition #exercise #mealprepmanual #fitlife #fitnessmotivation

A post shared by Josh Cortis (@themealprepmanual) on

Використовуйте трави, спеції і соуси

Багатьом здається, що здорова їжа - це прісна їжа, а щоб приготувати цікаве нове блюдо, доведеться витратити години після роботи / навчання. Все простіше: вирушайте на ринок і купіть самих різних спецій, трав і соусів. Тепер навіть курку з гречкою можна щодня готувати по-різному. Експериментуйте, пробуйте різні смаки і поєднання. Любите гостре? Замовте на iHerb соус шрірача (там же, до речі, є ще маса цікавих соусів - читайте відгуки, не помилитеся). Перш ніж відправити курку в духовку, можна обмазати її діжонськой гірчицею або замаринувати в меду.

View this post on Instagram

MONTHLY MEAL PLAN IN OUR BIO⠀ .⠀ Follow us (@simplyfitsociety) for more⠀ .⠀ By @themodernproper⠀ .⠀ Stuffed Chicken Breast with Spinach, Cheese and Sun-Dried Tomatoes 🍅 🌿🧀🍗⠀ -⠀ Save this down for later 😋⠀ -⠀ Tired of boring plain chicken breast?STUFF THEM!🌿🧀🍗Get creative with ingredients that for your lifestyle.⠀ ~⠀ 4 large chicken breasts⠀ 1 tsp salt⠀ 2 tbsp olive oil⠀ 2 garlic cloves, minced⠀ 1/4 cup pesto⠀ 4 tbsp cream cheese⠀ 3/4 cup mozzarella cheese⠀ ½ cup sundried tomatoes⠀ ½ cup roughly chopped spinach⠀ ¼ cup parsley, minced⠀ Heat your oven to 375 degrees F. Place the chicken on a cutting board. With a sharp knife, carefully cut a pocket into the side of the chicken breasts. Take care not to cut all the way through. You are creating a "pocket" for all the filling to bake in. Season the chicken with salt, inside and out. In a small bowl, mix the garlic, pesto, cream cheese and mozzarella. Set aside. Layer the inside pockets of your chicken with the cream cheese mixture, sun-dried tomatoes and spinach. Secure the opening with toothpicks if desired. Heat the olive oil in a cast iron pan, or oven proof skillet over medium heat. Sear the chicken on both sides for 3-4 minutes each, until golden brown. Place all four breasts back into the pan (or on a baking sheet if you are bot using an oven proof skillet) and place them in the oven until the internal temperature of the chicken breast is 165°F. This takes about 16-18 minutes longer depending on the size of the breast.

A post shared by Simply Fit Society (@simplyfitsociety) on

Пробуйте різні гарніри

Гарніри - це не тільки рис і гречка. У будь-якому бакалійному відділі знайдеться ще десяток інших круп: кіноа, нут, кускус, дикий рис, булгур. У всі ці крупи можна додати дрібно нарізані свіжі овочі, сушені гриби або спеції. Крім того, можна робити салати, наприклад, з руколи, сиру і горішків, відварювати брокколі і цвітну капусту, смажити овочі на грилі. Нескінченно міксуючи різні інгредієнти, ви отримаєте дуже багато варіантів гарнірів.

https://www.instagram.com/p/B2E7kQSoUk-/?utm_source=ig_web_copy_link

Замініть шкідливі солодощі на корисні

Використовуйте в випічці мед замість цукру, цельнозерновую борошно замість звичайного. І прикрашайте все гірким шоколадом (а краще фруктами і ягодами). Але це в разі, якщо ви любите пекти. А якщо просто любите солодке, знайти нешкідливі солодощі (фруктовий мармелад, цукерки без цукру, урбечі і пасти, смузі і десерти в баночках) зараз дуже просто. Ще можна наробити батончиків з граноли (змішайте стакан вівсяних пластівців з яєчним білком, додайте 2 столові ложки оливкової олії, жменю подрібнених горіхів, корицю і мед, сформуйте батончики і запікайте 10 хвилин), запастися сухофруктами і корисними чіпсами (наприклад, з кокоса) і пити чай з ними.

View this post on Instagram

{NEW} Shrimp Cauliflower Fried Rice 🍤🌱😋 by @cleanfoodcrush Our Meal Prep game is STRONG today 💪 This makes for a really delicious, satisfying quick, one pan meal to eat immediately; but this is also one of our favorites for meal prep! You can use pre cut cauliflower rice to make this even quicker...it's found every where these days. My 2 favorites are Trader Joe's brand and the big frozen bags found at Costco. makes about 4 servings Ingredients: 1 small cauliflower head, broken into florets 1 lb. raw shrimp, peeled and deveined 1 Tbsp olive oil or avocado oil 2 medium zucchini, cut into bite sized pieces 1 red bell pepper, diced 1 yellow bell pepper, diced 2 Tbsps coconut aminos, Bragg's liquid aminos, or low sodium soy sauce 1 tsp garlic salt 1 tsp ginger powder 1 Tbsp sesame seeds Instructions: Place cauliflower florets in a food processor and pulse until broken into rice-sized pieces. Do not over-pulse, or you’ll turn it to mush. Heat oil in a large skillet or wok over medium-high heat. Add in shrimp, garlic salt and ginger powder, then stir fry for about 2 minutes. The shrimp doesn't have to be entirely cooked through at this point. Next, stir in the veggies and cauliflower rice and stir fry for additional 4 minutes, or until tender. Add in coconut aminos, and cook stirring constantly until most of the liquid has reduced; just a few minutes more. Remove from heat and sprinkle with sesame seeds. Enjoy immediately, OR: You can divide your shrimp cauliflower rice equally among 4 airtight containers and refrigerate for up to 4 days. Reheat it just before serving and enjoy! ❤ . #shrimp #yummy #healthyfood #healthyrecipes #tasty

A post shared by Healthy Foods🌱🥦🍗🥩 (@healthy.foodyss) on

Купіть хорошу сковорідку

Це правда дуже важливо. Дієтологи не схвалюють смажену їжу через вміст в ній нагрітого масла. Завдяки гарному антипригарному покриттю ви зможете взагалі від нього відмовитися (або використовувати пару крапель замість кількох ложок). Ідеальний варіант - сковорода-гриль з рельєфним дном, продукти на ній практично не торкаються дна, а жир і масло стікає в жолобки. Так що повністю виключати смажене не обов'язково, просто вибирайте правильну сковорідку.

View this post on Instagram

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Hallo Freunde der leckeren Gerichte 🥘🍝🍛 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Hunger??? So ein Bauerntopf 🥣 ist schnell gemacht. Frisches Gemüse 🥕🌶, Hackfleisch und Kartoffeln 🥔 sind die typischen Zutaten. Mit Brühe, Tomatenmark 🥫 und ein paar Gewürzen zauberst du ganz schnell einen leckeren Eintopf 🥘 auf den Tisch. Und du wirst feststellen, dass ihn alle lieben werden 😍. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Eintöpfe, wie auch dieser, lassen sich auch sehr gut schon am Vortrag vorbereiten und müssen dann nur noch aufgewärmt werden, wenn es mal besonders schnell gehen soll. Am zweiten Tag schmeckt er sogar noch besser. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Wie es geht, ist wie immer auf meine Blog nachzulesen und nachzukochen. Über den Link in meiner Story und in meiner Bio @lydias_tastykitchen geht´s zum Rezept auf dem Blog. Naja ich denke inzwischen wisst ihr wie es geht 😀 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ So... schönen Abend und ein tolles Wochenende 🍽🍻🥂euch allen, ihr Lieben, Gruß eure Lydia 😘❤😍 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#bauerntopf #suppe #eintopf #weightwatcher #gesundessen #abnehmen #frisch #gesundkochen #gesundundlecker #ausliebezumessen #selbstgekocht #soup #mittagessen #weightloss #bielefeld #frisch #gesund #foodblog #foodblogger #food #foodpic #eatclean #healthyfood #soulfood #healthyrecipes #rezepte #rezeptidee

A post shared by Lydia // Kochen // Essen (@lydias_tastykitchen) on

Звертайте увагу на вміст жиру в молочній продукції

Знежирені йогурт, сир, молоко, сметану, легкий сир зі зниженим вмістом жирів зараз можна знайти практично в будь-якому супермаркеті.

Вибирайте правильну заправку для салатів

Правильна заправка зробить самостійною стравою навіть прості листя салату. Просто експериментуйте і надихайтеся різними кухнями. Можливі поєднання:

-  оливкова олія + італійські трави + сік лимона або лайма + ложка меду + часник;

- дижонская гірчиця + бальзамічний оцет + м'ята;

 

- грецький йогурт + мед;

 

- бальзамічний оцет + мед + лимонний сік + ягоди чорниці / смородини

 

- перемелені в блендері листя базиліка, горішки, оливкова олія, часник, лимонний сік.

 

Відмовтеся від майонезу: від нього дуже легко відвикнути, вже через пару тижнів салати з ним будуть здаватися жирними, солоними і несмачними.

Плануйте список страв і закуповувати на тиждень вперед

Складіть список продуктів на тиждень: виберіть основні страви (наприклад, курка, яловичина, сир тофу, риба або морепродукти) і гарніри (салат і рукола, різні овочі, крупи), додайте до цього фрукти, корисні солодощі, сніданки і перекушування. Якщо холодильник буде забитий їжею, спокуса замовити піцу буде набагато менше. Тому що посмажити тофу, згасити овочі або запекти курку набагато швидше! До того ж, коли ми заходимо в супермаркет після роботи, в кошику обов'язково виявляються які-небудь некорисні дрібниці на зразок шоколадки або чіпсів.

Просмотров: 7

Рекомендуем почитать

Дождались! Paco Rabanne запускает полноценную мужскую коллекцию

Як проходила конференція Vogue Force of Fashion

Тонкости перевода французского языка